Sázení stromků

13.04.2013 00:00

Sázení stromků

13.4.2013

 

Za slunečného jarního počasí proběhla výsadba dřevin v lokalitě pod Kozími horami. Je to už každoroční tradice, kdy pomáháme městu.

Letos byl sraz na konci aleje, kam nás přišlo opravdu hodně. Chvíli jsme počkali na poslední opozdilce (na mě) a pak se vyrazilo směr Křenovice. Cesta byla krátká a tak jsme zanedlouho přišli na určené místo, kde na nás čekali veselí myslivci. Odložili jsme batůžky a pustili se s radostí do práce. Každý z nás dostal jinou práci, někdo dělal díry rýčem, někdo sázel stromky jiný keře. Velcí chlapi zatloukali kůly a my šikovnější dávali okolo stromků pletiva, aby stromky nemohly okusovat zvířátka. Když byly všechny stromky zasazené, přišlo na řadu zalévání, to aby pěkně rostly. Čas utekl velmi rychle, a proto nás překvapila informace, že jsme zasadili 175 listnatých stromků a 650 keřů.

Za dobře odvedenou práci jsme dostaly špekáčky, nebo něco dobrého na pití a samozřejmě spoustu kokin. Když jsme všechno snědli a vypili, nastala ta správná chvíle na odchod domů.

P.S. Byla to super akce tak za rok na viděnou.