"Kdo přežije" aneb křížem krážem Slavkovem

12.10.2013 13:00

Dne 12.října 2013 v sobotu se konala hra "Kdo přezije,? Křížem, krážem Slavkovem". Sraz všech přihlášených nadšenců byl ve 13 hodin před skautskou klubovnou, kde jsme si také vyslechli pravidla k této hře. Celkem bylo 13 týmů, každý tento tým byl tříčlenný a měl svůj název například Limetky, Mimoňky, Krabíci, Jumpers atd.

Abychom mohli začít hru hledali jsme v klubovně tři fotografie Slavkova a další tři úkoly. Fotografie jsme si vyfotili do mobilů. úkoly přečetli. Vše jsme si museli pečlivě zapamatovat. Prvním úkolem bylo vymyslet pokřik, který musel obsahovat: "Kdo přežije", "Odvaha" a "Hello Kitty". Druhým úkolem byla výroba vizitky každého týmu. Třetím úkolem bylo posbírání co nejvíce odpadků do kouzelného pytlíku. Po splnění všech těchto úkolů samozřejmě nechybela odměna v podobě dílků do náhrdelníku imunity.

Všechny týmy se rozutekli po Slavkově a hledali vyfotografovaná místa. Pokud jsme jen trochu tušuli, co je to za místo vydali jsme se tam. První místo bylo za rybníkem, kde jsme dokonce lezli do díry požebříku. Abychom tam našli krabičku s kódem a to například §80QPYUT4. Druhé místo bylo naproti přes silnic u Litavy v odvodňovacím kanálu. Třetím a posledním místem ve Slavkově bylo někde na Nádraží v keři. Pokud některý si některý z týmu nevěděl rady byli samozřejmě i nápovědy, ale byli jen za splnění velmi těžkého úkolu například ochutnávali jsme pálivou omáčku nebo sjme skákaly přes švihadlo se zátěží na nohách. Nápovědou pak bylo například: "Hledej v rohu pískoviště na sídlišti Polní vzadu k rybníku nebo, že v blízkosti žijí ryby."

Hra, ale stále nekončí čekalo na nás ještě nachystané bludiště z lana za klubovnou, každý ho musel projít. Vše co jsme splnili, nasbírali a viděli jsme vyvěsili na nástěnku. Tato hra měla i časový limit a to tři hodiny. Málo komu se však podařilo tento limit splnit.

Nakonec se za klubovnou udělal táborák, proběhlo vyhlašování  vítěze. Zaslouženě vyhrál tým DREAM TEAM.

Organizátorům Týnce, Adamovi a Mílovi se tato hra "Kdo Přežije?" velmi podařila připravit a poznat město tak trochu z jiného úhlu a netradičně.

Chtělo to odvahu, všímavost, pozornost a hlavně si užít pěknou podzimní sobotu.

Anetka